Bijtringen zijn echt onmisbaar

Bijtringen zijn echt onmisbaar

Bijtringen zijn echt onmisbaar

Het krijgen van tandjes is een belangrijke mijlpaal voor een baby én voor de ouders. Deze periode kan gepaard gaan met veel ongemak en huilen, een van de handigste hulpmiddelen zijn bijtringen! Wanneer je kindje op het speeltje kauwt, zal het tandvlees verzachten en zullen de doorkomende tandjes minder pijn doen. In deze blog duiken we dieper in de voordelen van bijtringen.

1. Verlichting van Tandjespijn

Het grootste voordeel van een bijtring is het verlichten van de tandjespijn. Tijdens het doorkomen van de tandjes kan het tandvlees van de baby gezwollen, pijnlijk en geïrriteerd zijn. Door een bijtring te geven kan de baby hier op kauwen waardoor de druk op het tandvlees verminderd en dit direct verlichting geeft.

2. Bevordering van Sensorische Ontwikkeling

Tegenwoordig zijn bijtringen in allerlei vormen en verschillende texturen te krijgen, van ribbels tot zachte stof. Hierdoor stimuleer je de sensorische ontwikkeling van de baby terwijl ze op de bijtring kauwen. Ze verkennen hierdoor nieuwe texturen! Een win win. 

3. Motorische Vaardigheden

Die kleine handjes moeten hard werken om de bijtring vast te houden en deze naar hun mond te brengen. Het vereist coördinatie en controle, wat de ontwikkeling van oogcoördinatie en grijpreflexen stimuleert. Een bijtring is dus ideaal voor de fijne motorische vaardigheden van een baby

4. Afleiding en Troost

Als ouder is dit toch wel het fijnste voordeel, het blijft zo vervelend om je kindje verdrietig te zien. Het kauwen op een bijtring kan de aandacht van de baby afleiden van de pijn en troost bieden tijdens deze vervelende fase. Door de konijnen oortjes is de bijtring ook nog te knuffelen wat zorgt voor veel troost.

5. Vermindering van Overmatig Kwijlen

Kwijl overal, tijdens het tandjes krijgen kunnen baby's meer kwijlen. Het kauwen op een bijtring kan helpen overtollig speeksel af te voeren, wat veel omkleden scheelt!

Bijtringen zijn echt onmisbaar bij elke babyuitzet, deze kleine accessoires helpt baby's en ouders door de lastige periode van tandjespijn. Bij het kiezen van bijtringen is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige, veilige materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen.

Producten