Keurmerk Oeko-Tex Standard 100

Keurmerk Oeko-Tex Standard 100

Keurmerk Oeko-Tex Standard 100

Sinds kort kom je dit keurmerk steeds meer tegen op Bkado. Maar wat betekend het eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan? Wij leggen het je graag uit in deze blog.

Oeko-Tex Standard 100 is een belangrijk certificaat voor textielproducten. Het is bedacht om ervoor te zorgen dat textielproducten veilig zijn voor mensen en milieu. Er worden meer dan 100 testen gedaan om te controleren of er schadelijke stoffen aanwezig zijn in het product zoals zware metalen, formaldehyde en pesticiden. Als het product aan deze test voldoet, ontvangt het het Oeko-Tex Standard 100 certificaat.

Als een product een Oeko-Tex 100 certificaat heeft, kun je erop vertrouwen dat het veilig is om te gebruiken en dat het product getest is op schadelijke stoffen. Het certificaat wordt jaarlijks vernieuwd en producten worden regelmatig gecontroleerd of ze nog aan de strenge eisen voldoen. Dit waarborgt de veiligheid én kwaliteit van onze babykleding.

Textielproducten die voldoen aan de standaarden zijn niet alleen veilig voor jou en je gezin maar ook voor het milieu. De norm stelt namelijk ook eisen aan de hoeveelheid afval en het gebruik van energie en water tijdens de productie. Zo dragen we een stukje bij aan duurzaamheid.

Kortom, het Oeko-Tex Standard 100 certificaat is belangrijk omdat het duidelijk laat zien dat onze producten veilig zijn om te gebruiken en voldoen aan de hoogste eisen en normen voor de gezondheid en veiligheid, een heel belangrijk onderwerp vinden wij bij Bkado. Het certificaat zorgt ervoor dat producten getest worden op schadelijke stoffen, kwaliteit en productieomstandigheden. Zo kunnen jullie veilig onze babytextiel kopen terwijl wij ook bijdragen aan duurzaamheid.