De voordelen van een knuffel

De voordelen van een knuffel

De voordelen van een knuffel

Iedereen is gek op knuffels, ze helpen je wanneer je verdrietig bent of waken over je wanneer je slaapt. Wij van Bkado zijn gek op knuffels en al helemaal van knuffels die gepersonaliseerd kunnen worden. Kinderen hechten zich aan een knuffel en krijgen hierdoor een gevoel van veiligheid.

Kraamcadeau
Wanneer er een baby geboren wordt geven mensen graag een knuffel als Kraamcadeau. Knuffels zijn lekker zacht en zien er leuk uit, maar zijn ook een steun en toeverlaat voor kinderen.

Hechten
Kinderen kunnen een lievelingsknuffel hebben, dit komt omdat ze zich vanaf 7 maanden gaan hechten. Wanneer er behoefte is aan veiligheid of troost zullen kinderen als eerste hun knuffel pakken die ze een fijn en geborgen gevoel geeft.

Nooit alleen
Wij mensen houden van gezelschap en zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Kinderen begrijpen nog niet waarom ze bijvoorbeeld ineens in een vreemd eigen bedje liggen en dit kan ze behoorlijk van slag maken. Door de knuffel voelen ze zich niet helemaal alleen. De knuffel is er altijd wanneer ze van slag zijn, willen spelen of lekker willen slapen. Een knuffel is daarom ook een vriendje voor het leven.

In alle fases
Er komt een moment aan dat kinderen verlatingsangst krijgen, dit is heel normaal en hoort bij de ontwikkeling maar deze fase is niet altijd even gemakkelijk voor ouders. Hun favoriete knuffel wijkt geen moment van hun zijde en kan ze op de moeilijke momenten helpen door ze een veilig en geboren gevoel te geven. Knuffels zorgen er juist voor dat er minder stress en angst wordt ervaren. 

Onderzoek
Wij mensen willen graag altijd weten waarom iets helpt en daarom is er zelfs onderzoek naar gedaan. Hoe een knuffel toch zoveel invloed op ons kan hebben!

*Let er wel op dat het slapen met een knuffel veilig gebeurd. 

Slapen jullie kinderen met of zonder knuffel? Wij van Bkado zijn heel benieuwd, laat het ons weten.

Producten